Se Sokolem do života aneb Svět nekončí za vrátky, cvičíme se zvířátky

SE SOKOLEM DO ŽIVOTA - Svět nekončí za vrátky, cvičíme se zvířátky

 

Nejen pohyb, ale hlavně zábava

     V projektu Se sokolem do života aneb Svět nekončí za vrátky, cvičíme se zvířátky se děti učí vnímat pohyb jako přirozenou součást svého života, a to díky kladné motivaci. Při všech aktivitách je provází postavičky zvířátek.

     I naše školička se zapojila do tohoto projektu a věříme, že tak dětem nabídneme ještě větší možnost, aby si osvojily základy pohybových dovedností a mohly je později rozvíjet a zdokonalovat. Myslíme si, že rozvoj pohybové gramotnosti patří mezi  základní pilíře stejně jako rozvoj řeči, myšlení či poznání.

     

     Projekt je rozdělený do tří kategorií podle obtížnosti, aby vyhovoval růstu a vývoji dětí v předškolním věku. Konkrétně to jsou tyto věkové skupiny: nejmladší kategorie 3-4 roky, prostřední kategorie 4-5 let a nejstarší děti ve věku 5-6 let.
     Každá věková kategorie má určitý počet  zadaných úkolů a podle věku se stupňuje i jejich náročnost. Jakmile se děti naučí danou dovednost a zvládnou tak splnit zadaný úkol, nalepí si do svého sešitu samolepku a mohou tak pozorovat dosažené úspěchy. Děti jednotlivými úkoly provázejí různá zvířátka, která jim otevírají dveře do světa.

Více informací najdete na stránkách projektu www.sesokolemdozivota.cz.

 

 Výstřiže5kVýstřižekVýstřižek2Výstřižek3Výstřižek4

TAK NÁM DRŽTE PĚSTI  AŤ NÁM PŘEJE ŠTĚSTÍ V NAŠEM SNAŽENÍ !

Mateřská škola Hradisková

Copyright © 2016 MŠ Hradisková. Všechna práva vyhrazena.